Havskräftsoppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Ger 1 tallrik/portion

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Havskräftsoppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1700 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 315 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Ger 1 tallrik/portion 

Om skaldjursbuljong > Äts ej

...

Skapat av
Brobergs Fisk

Tillagning

  1. Tina havskräftstjärtarna.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Lägg kräftstjärtarna tillsammans med vin, olivolja och en stor nypa salt i en stekpåse och förslut den.
  4. Lägg påsen på en kall plåt och klipp av en liten bit på ena hörnet. Låt hörnet ligga uppåt så att inte vätskan rinner ut. Sätt in i ugn i 5 minuter.
  5. Öppna stekpåsen försiktigt, ta ut kräftstjärtarna och spara vätskan till senare. Låt stjärtarna svalna och skala dem sedan försiktigt så att du får hela stjärtar. Lägg köttet åt sidan.
  6. Finhacka lök, morot och rotselleri.
  7. Dela kräftskalen i bitar och stek dem i olivolja i några minuter.
  8. Tillsätt lök, morot, rotselleri och lagerblad och fräs det i några minuter. Lägg i tomatpurén den sista minuten.
  9. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vetemjöl. Häll på vätskan från stekpåsen, vatten, hummerfond, vin och konjak. Tillsätt några persiljekvistar. Låt koka utan lock i 20 minuter.
  10. Sila soppan. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
  11. Häll upp i soppskålar, dekorera med kräftstjärtarna och lite dill.

Kockens kommentar

Så kokar man kräft­buljong, se recept > Koka kräft­buljong. Har man sådan ersätter man vattnet med detta och begränsar eller utesluter hummerfonden. Läs mer > Om skaldjursbuljong. Dubbla mängderna om rätten serveras som huvudrätt.

Passar till

Koka kräftbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem