Havskräftsoppa (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 135
Kcal / portion: 425
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1700 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Ger 1 tallrik/portion
Om skaldjursbuljong > Äts ej
...
Skapat av
Brobergs Fisk
Tillagning
- Tina havskräftstjärtarna.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Lägg kräftstjärtarna tillsammans med vin, olivolja och en stor nypa salt i en stekpåse och förslut den.
- Lägg påsen på en kall plåt och klipp av en liten bit på ena hörnet. Låt hörnet ligga uppåt så att inte vätskan rinner ut. Sätt in i ugn i 5 minuter.
- Öppna stekpåsen försiktigt, ta ut kräftstjärtarna och spara vätskan till senare. Låt stjärtarna svalna och skala dem sedan försiktigt så att du får hela stjärtar. Lägg köttet åt sidan.
- Finhacka lök, morot och rotselleri.
- Dela kräftskalen i bitar och stek dem i olivolja i några minuter.
- Tillsätt lök, morot, rotselleri och lagerblad och fräs det i några minuter. Lägg i tomatpurén den sista minuten.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner vetemjöl. Häll på vätskan från stekpåsen, vatten, hummerfond, vin och konjak. Tillsätt några persiljekvistar. Låt koka utan lock i 20 minuter.
- Sila soppan. Häll i grädden och koka upp. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron.
- Häll upp i soppskålar, dekorera med kräftstjärtarna och lite dill.
Kockens kommentar
Så kokar man kräftbuljong, se recept > Koka kräftbuljong. Har man sådan ersätter man vattnet med detta och begränsar eller utesluter hummerfonden. Läs mer > Om skaldjursbuljong. Dubbla mängderna om rätten serveras som huvudrätt.Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)