Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur grovkrossad

3.0 

dl

Sambal oelekpasta }

2.0 

tsk

Grönsallad

150.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3451 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 525 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bulgur grovkrossad 3.0 dl 25%

Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%

Grönsallad 150.0 gram 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Blanda väl färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt och peppar i en bunke.
  2. Sås: Skala och finskiva lök och vitlök. Blanda såsingredienserna i en stor kastrull. Låt småputtra i 10 minuter.
  3. Skär fetaosten i kuber. Rulla stora köttbullar och tryck in en ostkub i mitten.
  4. Hetta upp olja i panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen. Lägg i resterande fetaostbitar. Låt småkoka i cirka 25 minuter.
  5. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning, med lite sambal oelek.

Kockens kommentar

Sallad: Vi valde lite rucola med rårivna rödbetor och några klyftor tomater till maten.

Alternativ

GI-anpassat recept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem