Crema diplomatica, italiensk äggkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 14

Så vänder man ner >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crema diplomatica, italiensk äggkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 70 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vänder man ner > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Torte Italiende" under bilden ovan.

  1. Vispa äggulor med socker väl till en ljusgul och luftig smet. Tillsätt mjöl och lite av mjölken och rör samman.
  2. Häll resten av mjölken i en kastrull. Dela vaniljstång på mitten och skrapa ut märgen och tillsätt detta med stångskalet i mjölken (eller vanillinsocker, eller citronskal och lite juice). Koka upp på medel värme. Ta ur vaniljskal/citronzest.
  3. Kräm: Tillsätt äggsmeten i mjölkkastrullen. Låt sjuda under kraftig omrörning ett par minuter tills krämen tjocknar. Häll över i en skål. Ställ kallt.
  4. Vispa grädde med florsocker tills fast (läs mer > Så vispas grädde). Vänd ner grädden försiktigt i krämen som bör hålla samma temperatur (läs mer > Så vänder man ner). Nu är krämen klar att användas till tårtor och andra bakverk.
  5. Tillval: För en stabilare kräm vispas grädde med mascarpone och vänds sedan ner i krämen.

Kockens kommentar

En äggkräm innehåller till skillnad från en (vanilj-)sås någon form av stabiliseringsmedel. Vanligen mjöl, majsstärkelse och/eller gelatin. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter.

Alternativ

Äkta tjock vaniljkräm

Konditorkräm, dansk vaniljkräm

Crême patisière, fransk konditorkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem