Söt chokladsås av choklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 4

Vattenbadskastrull >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Om chokladsås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Söt chokladsås av choklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 474

Kcal / portion: 436

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1743 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vattenbadskastrull > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Om chokladsås > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Hacka choklad och smält den försiktigt under omrörning (se kommentar).
  2. Rör ner smör, sirap och mjölk. Rör om till slät, jämn sås. Ta av från plattan. Öka mängden mjölk om tunnare sås önskas.

Kockens kommentar

För krämigare sås kan mjölken helt eller delvis bytas ut mot vispgrädde.

Smälta choklad: Choklad kan smältas i kastrull, vattenbad eller i mikron. Choklad smälter vid 30-45°C, men får inte uppnå i 50°C för då blir den grynig och grå. Hackad choklad smälter jämnare och fortare än större bitar. Rör om kontinuerligt med gummiskrapa och skrapa ner utmed kanterna där den lätt bränner fast. Choklad bränns och förstörs vid 95°C. Så fort chokladen smält tas den av från värmen. Akta för vatten i chokladen, små mängder vatten gör att chokladen stelnar till grusig trög massa som upplevs som sand. Läs mer > Så smälts choklad.
 

Alternativ

Skarp chokladsås

Krämig söt chokladsås

Fyllig söt chokladsås

Hot fudge

Kolasås grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem