Hot fudge, amerikansk chokladsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

Kockskolan:

 

Om chokladsås >

 

 

Om knäck och kola >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hot fudge, amerikansk chokladsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 357

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2356 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om chokladsås > Äts ej

Om knäck och kola > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Test Kitchen" under bilden.

  1. Finhacka choklad. Skär smör i 8 bitar (ā ~7g), men håll det kallt. 
  2. Smält socker i mjölk i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Vispa runt i 5-6 minuter tills sockret löst upp sig helt.
  3. Sänk värmen till låg när mjölken börjar bubbla runt kanten. Tillsätt kakao och vispa ut till homogen massa.
  4. Ta av från plattan och rör ner choklad. Låt vila i 3 minuter. Vispa smeten tills all choklad löst upp sig och bildat en jämn smet.
  5. Tillsätt smör, en bit i taget och vispa ut det kraftfullt i smeten. Smöret gör såsen stabilare, tjockare och glansigare. Vispa ner vaniljextrakt.
  6. Serveras varm till glass och andra desserter.
  7. Såsen kan frysas i 1 månad. Fryst sås värms försiktigt i micro eller på plattan tills varm och flytande.

Kockens kommentar

Fudge är en mjuk (inte seg) kola med lite grynig konsistens med amerikanskt ursprung. Som sås benämnd hot fudge. Läs mer > Om knäck och kola.

Alternativ

Skarp chokladsås

Söt chokladsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem