Fiskfärs - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om fiskpaté >

 

 

Om terrin >

 

 

Om panad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fiskfärs - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 0

Recept: 903 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 237 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fiskpaté > Äts ej

Om terrin > %

Om panad > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

Fin fiskfärs: Färsen används till fiskbullar, queneller, fiskpudding, timbal, terrin och fiskpaté.

  1. Renskuren fisk finmals i matberedare tillsammans med ägg, potatismjöl, salt och mjölk. I kvarn mals fisken flera gånger.
  2. Smeten bör vara ganska fast till fiskbullar och queneller, men till fiskpudding lite lösare. Tillsätt därför mjölk lite i taget tills lagom konsistens.

Grov fiskfärs till fiskburgare: Renskuren fisk grovmals i matberedare. En gång i kvarn. Tillsätt ägg salt, potatismjöl och mjölk eller vatten. Smeten skall vara ganska fast.

Kockens kommentar

Fet fisk är att föredra, till exempel sill, lax eller makrill. Mager fisk som t.ex. torsk ger grynig konsistens och faller lätt samman. Sej, sill och makrill ger färsen grå färgton. Finskuren purjolök eller gräslök i färsen ger fin smak.

Panad: Färsen kan stabiliseras, få fastare konsistens med inblandning av en bröddeg benämnd panad. Läs mer > Om panad. 

Alternativ

Fiskekaker

Fiskepaté med reker

Seikaker

Laxboller

Fiskekarbonader

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem