Rotsellerisoppa med svampmacka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rotsellerisoppa med svampmacka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 613 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Soppa: Skala och skär ner selleri i mindre bitar.
  2. Skala och hacka lök. Fräs i smör i 5 minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt selleri, mjölk, grädde och buljong. Koka tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
  4. Mixa slätt med stavmixer eller dylikt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Macka: Skala och hacka lök. Grovhacka svamp. Stek svampen och löken i lite smör. Salta och peppra.
  6. Blanda med färskost och krasse. Bred på färskosten på hälften av brödskivorna. Lägg på de andra till en dubbelmacka.
  7. Stek i smör cirka 2 minuter på varje sida. Servera till soppan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem