Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bottnar: 1

Så vänder man ner >

 

 

Om tårtbottnar >

 

 

Om maräng >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 959

GBR (GI) / port: 13

Recept: 959 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 17%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 278 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vänder man ner > Äts ej

Om tårtbottnar > Äts ej

Om maräng > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Christelle" under bilden ovan.

  1. Använd skålar och visp av rostfritt stål och de måste vara absolut rena. Dela äggvita från gula. Ingen gula får medfölja vitan.
  2. Förvärm ugnen på 180°C.
  3. Vispa äggvita. Först långsamt sedan på högre hastighet. När den vitan börjat skumma tillsätts strösocker. Vispa till en fast smet. Läs mer > Så vispas ägg.
  4. Sikta genast ner florsocker och mandelmjöl. Vänd om blandningen till en jämn smet. Läs mer > Så vänder man ner.
  5. Spritsa: Fäst bakplåtspapper på en plåt med en klick smet i varje hörn. Fyll sprits med rund tyll och spritsa i cirklar en rund tårtbotten.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter tills marängen fått gyllene färg och är helt torr. Ta ut och låt kallna på galler.

Kockens kommentar

Anslag säger konditorn när han menar tårtbotten (läs mer > Om tårtbottnar). Strö- och florsockermängderna kan vara klart större än i detta recept, vilket bland annat Sveriges Bagare & Konditorier anger i sin bok Konditori.

Dacquoise-tårta (Palois-tårta) är en sydfransk tårta med marängmandelbotten i två eller tre lager med vispad grädde, fransk smörkräm eller annat som fyllning och dekor. Det finns lite olika varianter. Dacquoise = invånarna i Dax, Palois = de som bor i Pau.

Alternativ

Crème au beurre, fransk smörkräm

Spröd marängbotten

Seg marängbotten

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem