Stark söt senap med extra smak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om senapssåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stark söt senap med extra smak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 10

Recept: 752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 94 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om senapssåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Rör ihop senap, socker, salt, vatten, vinäger och eventuell smaksättare till en slät smet.
  2. Tillsätt gräddfil lite i taget till lagom tjocklek.
  3. Häll upp i burk med lock och ställ kallt.
  4. Låt stå i några dagar så att sirapen ger full sötma. Med socker bör senapen stå en vecka, så att allt socker smält. Rör om några gånger.

Kockens kommentar

Gräddfil och vatten kan bytas ut mot grädde. Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etcetera. Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.

Alternativ

Senap med pulver

Skånsk senap

Mild senap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem