Currygryta med köttfärs och kikärter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hönsbuljong avfettad

5.0 

dl

Purjolök strimlad

1.0 

dl

Matlagningsyoghurt

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Currygryta med köttfärs och kikärter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 490 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hönsbuljong avfettad 5.0 dl 1%

Purjolök strimlad 1.0 dl 0%

Matlagningsyoghurt 1.0 dl 6%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar (koka dem ev. mjuka eller riv i grova strimlor). Skär äpplet i tärningar. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem väl.
  2. Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärter, curry, spiskummin, salt och peppar och bryn i någon minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka i 20 minuter.
  3. Blanda i morötterna och purjolöken precis före servering. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chilipeppar. Toppa med en klick matlagningsyoghurt.

Kockens kommentar

Hämtat från Hälsokokboken av Ulrika Davidsson. I originalreceptet ska små morotsbitar och purjon läggas i råa?, dvs. ej kokta, precis vid serveringen. Chilipeppar kan ge extra piff, men kan också uteslutas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem