Örtgravad älgfilé (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så lagas älgkött >

 

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Örtgravad älgfilé (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 1

Recept: 742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 1%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 133 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 96 tim )

  1. Putsa köttet rent från hinnor och senor.
  2. Marinera 3-5 dagar: Häll gin i en plastpåse och lägg ner köttet. Tillslut påsen och låt marinera i 3 timmar. Vänd på påsen några gånger.
  3. Finhacka örtkryddor, smula lagerblad, mosa enbär och mal peppar.
  4. Ta ut köttet ur påsen (häll bort ginet) och gnid in det med alla kryddorna. Lägg i en ny plastpåse eller i en kastrull. Lägg på en tyngd och låt stå i värmen några timmar. Ställ därefter in köttet i kylskåp 3-5 dagar. Vänd köttet en gång per dag.
  5. Pärongelé? Tillaga pärongelé dagen före serveringsdagen om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan.
  6. Måltidsdagen: Ta ut köttet, skär i skivor, lägg upp och servera med rönnbörsgelé och/eller pärongelé.

Kockens kommentar

Älgkött måste vara väl mörat. Läs mer > klicka på ingrediensen. Korttidsmarinering gör man för smakens skull, långtidsmarinering mörar köttet dessutom. Läs mer > Så marineras kött.

Alternativ

Pärongelé

Lingonketchup

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem