Enkel fruktmoussedessert på mango
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 4 dl: 5

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel fruktmoussedessert på mango

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2268 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 241 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Mango: Frukten bör vara väl mognad. Halvera, snitta köttet och gröp ur frukten med sked. Skal skall inte medfölja. Spar några tärningar till garnering. Mixa frukten väl med stavmixer till en slät smet.
  2. Vispa grädden lös (läs mer > Så vispas grädde). Tillsätt kondenserad mjölk och rör om. Spara lite smet till garnering.
  3. Mousse: Vänd ner mangosmeten i grädden, lite i taget och rör om till jämn färg. Läs mer > Så vänder man ner.
  4. Servera: Nu kan smeten serveras som dessert, men bäst är att ställa smeten i kylen ett par timmar eller mer. Häll upp i glas och toppa med den sparade grädden. Garnera med några mangobitar. 

Kockens kommentar

Denna mousse är inte tillräckligt stabil för att användas som fyllning i tårtor. För tårtfyllning se recept via länk nedan. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Konditorns fruktmousse till tårtor

Citronfromage

Bavarois vanille, vaniljfromage

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem