Citronfromage
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Om fromage, bavaroise >

 

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronfromage

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 310

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1771 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fromage, bavaroise > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
  2. Riv citronskal. Pressa citronjuice i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och smält dem på låg värme.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt.
  4. Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
  5. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
  6. Fördela smeten i 6 glas och låt stå minst 1 timme i kyl innan servering.

Kockens kommentar

Fromage är det franska ordet för ost, men kan också avse en pösig kräm som i Frankrike benämns fromage bavarois ("bayersk kräm") eller bara bavarois (läs mer > Om fromage). Fromage och bavarois är i sin tur en variant av mousse. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Fromage bavarois klassisk

Bavarois vanille

Enkel fruktmoussedessert

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem