Chokladmousse med karamelliserat äpple
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om mousse >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladmousse med karamelliserat äpple

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 973

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3893 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 25%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 300 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mousse > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Mousse: Sätt en kastrull med vatten på spisen. Hacka choklad och lägg i en bunke. Smält den över vattenbad. Läs mer > Så smälts choklad.
  2. Vispa grädde lätt tillsammans med florsocker.
  3. Blanda ner äggulor i den smälta chokladsmeten. Vänd sedan ner choklad- och äggsmeten i grädden. Rör om försiktigt.
  4. Ställ in i kylen. Låt stå minst en timme innan servering.
  5. Tillbehör: Skala och fintärna äpple.
  6. Smält socker i stekpanna. Lägg i äppeltärningarna. Pressa i citron.
  7. Koka upp. Koka försiktigt tills sockret löst sig. Drag åt sidan och låt svalna.
  8. Skeda upp chokladmoussen och servera med äpplena. Hyvla över lite choklad.

Kockens kommentar

Mousse är en luftig kräm. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter.

Alternativ

Amarulamousse

Snöig chokladmousse

Frusen chokladmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem