Chokladmousse med glöggkokt plommon
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 8

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladmousse med glöggkokt plommon

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4160 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 167 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Bryt sönder choklad. Smält i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
  2. Vispa grädde lätt. Rör ner äggulor ett och ett i chokladsmeten. Vänd ner grädden i omgångar. Fyll i glas. Ställ kallt.
  3. Skär plommon i bitar. Lägg plommon, glögg, kryddor och socker i en kastrull. Koka upp och dra från värmen. Låt svalna. Upprepa 2 gånger till.
  4. Servera med ett plommon i varje glas. 

Kockens kommentar

Mousse är en luftig kräm som är mer eller mindre stabil i rumsvärme. För att göra den stabil används ibland gelatin i smeten. Läs mer > Om mousse. 

Alternativ

Chokladig cheesekakemousse

Frusen chokladmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem