Chokladmousse i hjärlig form för två
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Om mousse >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladmousse i hjärlig form för två

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 1479

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2958 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 29%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 374 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mousse > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 4 tim )

  1. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter så att sockret löser sig ordentligt. Ta av från plattan.
  2. Lägg i chokladen och låt den smälta.
  3. Vispa under tiden grädde till fast skum. Vänd försiktigt ner äggulor och rom.
  4. Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädden. Fyll i hjärtformad portionsform.
  5. Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat.
  6. Servera: Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
  7. Stjälp ur moussen på tallrik. Sikta florsocker över. Lägg på chokladspån. Garnera med några physalis eller annan frukt.

Kockens kommentar

Choklad sägs vara bättre än sex sägs det, men varför inte kombinera de båda? Bra också för att förbruka en del av energin i denna kaloribomb. Vi lagade en dubbel portion i hjärtlig form, det vill säga moussen äts med två skedar. Alternativt fyll krämen i varsin portionsform. Choklad blandat med grädde benämns ganache. Läs mer > Om ganache.

Alternativ

Snöig chokladmousse

Frusen chokladmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem