Chokladig cheesecakemousse
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladig cheesecakemousse

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.
  2. Smält chokladen i vattenbad: Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp. Lägg chokladen att smälta i tallriken.
  3. Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
  4. Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex. Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.

Kockens kommentar

Mousse  (fr. = mossa, i matsammanhang = skum, mousser = skummande, mousseline = mousse­liknande). Alltså något som är luftigt, skumliknande och kan avse såväl dryck, maträtt som dessert. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Chokladmousse i hjärtlig form för två

Frusen chokladmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem