Ostron naturelle (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Ostrontallrik >

 

 

Så öppnas ostron >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ostron naturelle (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 176 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Ostrontallrik > Äts ej

Så öppnas ostron > Äts ej

...

Skapat av
Karl-Johan, Kockskolan

Tillagning (15 min )

Naturelle: Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.

  • Öppna ostronen och skär citron i klyftor (läs mer > Så öppnas ostron). Servera ett torrt gott vin till.

Ā la Francaise: I Frankrike serveras ostron oftast även med vinegrett, baguette eller mörkt bröd och gärna en kryddig stekt korv till.

  • Skala och finhacka lök. Häll vinäger i en skål och tillsätt löken. Öppna ostronen och stek korven. Servera.

Kockens kommentar

Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.

Alternativ

Vaktelostron

Ostronfilé

Heta ostron med avokado

Angels on horseback

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem