Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 4 st: 4

Om smörsåser >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 414

Kcal / portion: 740

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2959 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 42%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 179 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörsåser > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Fusion" under bilden.

  1. Skira smör (läs mer > Så skiras smör).
  2. Förbered enkel tillbehörssallad och vinägrett.
  3. Öppna och skär ut ostronen (läs mer > Så öppnas ostron).
  4. Majonnäs: Mixa ägg, senap, ängssyra och pressad citron till slät smet. I brist på ängssyra kan citronmeliss användas, eller så använder man enbart citron. Tillsätt olja i en tunn stråle, nästan droppvis i början. Se recept majonnäs via länk nedan.
  5. Panera och stek: Hetta upp smör ordentligt i panna. Vänd ostronen i vetemjöl, skaka av överskott. Lägg ner den försiktig i pannan. Stek dem ett par minuter på var sida till mjölet blivit gyllenbrunt.
  6. Servera: Lägg upp på tallrikar med sås och sallad.

Kockens kommentar

Mjöl och smör som "Äts ej" behövs för tillredning men konsumeras inte Läs mer > Om fettupptag). I filmreceptet används nerkokat skirat smör, vilket innebär att det skirade smöret får sjuda på svag värme under lång tid varvid vatten förångas och nästan bara rent fett återstår. Sådant smör tål högre värme utan att osa, bränner inte och har längre hållbarhet än vanligt smör. I Indien används sådant smör flitigt kallat "ghee", för att det håller utan ligga i kylskåp. Läs mer > Om smörsåser. Alternativt kan man steka i matolja, men då får man inte den fina smörsmaken på paneringen.

Tillhörande recept

Majonnäs i mixer

Majonnäs handslagen

Vinägrett grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem