Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så friteras skaldjur >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kaki Fry, dubbelpanerade friterade japanska ostron

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1046 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 121 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friteras skaldjur > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Japanese Cooking" under bilden.

  1. Sås: Tonkatsusås förekommer i asiatiska butiker, men kan enkelt tillredas själv. Klicka på ingrediens Tonkatsusås.
  2. Ostron: Öppna och skär ut ostronen (läs mer > Så öppnas ostron). Skölj dem i saltat kallt vatten. Krama dem vänligt i hushållspapper eller handduk. Strimla vitkål mycket tunt.
  3. Dubbelpanera (se kommentar): Häll mjöl och panko i varsin skål. Knäck ägg i en tredje skål och vispa upp det med gaffel. Vänd ostronen först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Tryck till pankon lätt så att det fastnar. Låt vila en liten stund så paneringen fäster ordentligt.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Fritera ostronen tills gyllenbruna med krispig panering. Det tar cirka 3 minuter. Vänd dem några gånger under stektiden.
  6. Ta ur och låt rinna av på hushållspapper eller galler. Salta lätt, tänk på att ostronen är salta.
  7. Servera: En snygg uppläggning är att lägga upp dem i ostronskal. Servera med citronklyfta, strimlad kål och sås.

Kockens kommentar

 Kaki Fry: I Japan älskar man ostron och särskilt panerade friterade ostron. Tonkatsusås är en slags förtjockad Worcestershiresås. Tonkatsu är en maträtt av dubbelpanerad friterat fläskkött. Läs mer, klicka på ingrediens > Tonkatsusås.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Ostronen med panering och fettupptag väger tillagad 56 gram per portion, varav panering 82%. Energimängd 230 Kcal, varav 96% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem