Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lasagne Bolognese, klassisk lasagne

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 590 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 25 min )

  1. Köttfärsröra: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på låg värme 5-7 minuter.
  2. Höj till medelhög värme. Tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring 5 minuter. Finfördela köttet med en trägaffel. Tillsätt övriga ingredienser som hör till köttfärsröran.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Ostås: Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl och mjölk. Låt småkoka på låg värme i cirka 4 minuter. Salta. Riv ost. Tag av från plattan, rör ner 2/3 av osten.
  5. Lasagne: Varva i ugnsform ostsås, lasagneplattor och köttfärs. Ostsås underst och överst. Strö över resten av osten. Sätt in mitt i ugn. Grädda i cirka 45 minuter. Lasagne går utmärkt att frysa.

Kockens kommentar

Moment 1-3 kan beredas i förväg och sedan sparas kallt till nästa dag. Kylskåpskall lasagne lagas i 200°C och i cirka 40 minuter. Hemgjorda lasagneplattor måste förkokas, köpta i butik behöver det inte. Läs mer > Om pastaplattor. Se recept via länk nedan > Hemlagad färsk pasta.

Alternativ

Grönsallad

Tomatsallad

Hemlagad färsk pasta

Lasagne Bolognese

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem