Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal formar: 40

 

Kockskolan:

 

Om formkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 488

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 29%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 15 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om formkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175-200ºC. Smöra formarna väl med matfett.
  2. Deg: Blanda de torra ingredienserna. Tärna kallt smör, tillsätt det och sirap. Arbeta hastigt ihop för hand eller snabbt i matberedare.
  3. Forma: Dela degen i satser motsvarande 10 kakor (4 delar för 40 st). Använd en bit i taget och låt de andra tills vidare ligga i kylen. Dela klumpen i 10 lika stora bitar och tryck ut degen tunt och jämnt i formen. Var noga med att kanten inte är för tunn. Degen kan också kavlas ut och hjärtan tas ut med formen.
  4. Grädda: Ställ formarna helst på galler så att värmen kommer åt underifrån. Grädda mitt i ugn cirka 7 minuter tills de blivit ljusgula.
  5. Ta ut och låt formarna svalna. Gör nästa omgång. Vänd formen och knacka med gaffel i plåten så att kakan lossar, eller stöt kanten lätt mot plan yta.
  6. Fyllning enligt egen fantasi med sylt, färsk frukt, grädde, kräm eller annat. För vaniljhjärtan se recept via länk nedan.
  7. Förvaring: 1-2 veckor i burk. 3 månader i frys.

Kockens kommentar

Vetemjölsformar ger ett fastare och tunnare skal än andra formkaksformar och används därför särskilt till vaniljhjärtan (se dito recept). Till sådana åtgår 2 skal per styck. Den ena över den andra med vaniljkräm emellan. Baka gärna fler skal än vad som behövs, några brukar gå sönder vid urtagning. Kakorna kan också sparas.

Alternativ

Vaniljhjärtan

Mandelformar

Grahamsformar

Havreformar

Kokosformar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem