Kokospanerad friterad banan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om frityrsmet >

 

 

Fritös >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokospanerad friterad banan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 11%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 275 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrsmet > Äts ej

Fritös > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Food Network" under bilden.

  1. Värm upp frityroljan till 190ºC.
    Läs > Så friterar man.
  2. Skala och halvera bananer.
  3. Frityrsmet: Mängden smet angivet i ingrediens­listan är den mängd som konsumeras. Det går åt mer till själva paneringen, så dubbla mängden frityrsmet och panering mot vad som anges.
  4. Vispa samman ägg, kokosmjölk och iskallt bubbelvatten i en skål.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner vätskan, som skall vara tjock som vispgrädde.
  6. Panera: Blanda kokosflingor med mjöl. Doppa bananerna i frityrsmeten och vänd dem sedan i flingmjölet. 
  7. Fritera: Lägg försiktigt ner bananerna i het olja och fritera dem några minuter tills paneringen fått fin skorpa. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Uppvärmning: Om bananerna inte serveras direkt kan den hållas varma i ugn på 125ºC.
  9. Servera med glass, alternativt med chokladsås eller sirap.

Kockens kommentar

Kokosmjölk och kokosflingor ger rätten en asiatisk touch. Man kan fritera annan frukt på samma sätt. Läs mer > Så friteras frukt.

Frityrsmet som äts: Vill man få rätt portionsvikt och näringsvärden måste man beräkna och ange den mängd som äts (som fastnar på varan), inte den mängd som behövs för tillredning. Mängden beror på ytans storlek och karaktären på frityrsmeten (läs mer > Näringsberäkning panering). En normalstor banans yta är cirka 250 cm². Åtgång medeltjock frityrsmet är cirka 20 gram/100 cm², alltså 50 gram smet per banan.

Fettupptag vid fritering: Den mängd fett som upptas vid fritering beror på paneringsmängd (läs mer >Näringsberäkning panering). Normtal 0,3 dl olja per dl mjöl (torra varor) i frityrsmet och panering. I det här fallet cirka 2 dl torra varor inklusive kokosflingor = 0,6 dl frityrolja. 

Alternativ

Pâte à frire - klassisk fransk frityrsmet

Frityrsmet - grundrecept

Friterad banan med glass och jappsås

Dominikanska karamelliserade bananer

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem