Grillad melon och ananas (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om utegrillar >

 

 

Om meloner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad melon och ananas (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 39

GBR (GI) / port: 4

Recept: 157 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 83 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om utegrillar > Äts ej

Om meloner > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Skär melon och/eller ananas i 2 centimeter tjocka skivor. Strö på lite pudersocker.
  2. Grilla frukten cirka 2 minuter på vardera sidan, tills de fått färg.

Kockens kommentar

Vi grillade gul vattenmelon, men det går bra med de flesta melonerna, för att inte säga de flesta frukterna. Det går även att grilla konserverad frukt till exempel ananasskivor. Torka i så fall av lagen från frukten, så att den inte droppar ner i grillen. Inlagd frukt behöver inget florsocker. Till grillad melon och grillad ananas passar grillad dessertost, vilket ger en spännande smak­upplevelse (se separat recept).

Alternativ efterrätt

Grillad dessertost

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem