Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas rådjursstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 781

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 646 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas rådjursstek > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim 30 min + 48 tim )

  1. Marinera: Lägg steken i en bunke (fryst stek behöver ej tinas). Hacka morot och lök. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn. Vänd köttet en gång per dag.
  2. Dag 3: Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om på medelhög värme. Salta köttet och tillsätt hälften av marinaden och låt köttet bräsera (steka) under lock på låg värme i ca 1½ timme. Späd med resten av marinaden under tiden.
  3. Koka potatis och förbered grönsaker under tiden.
  4. Sås: Häll grädde i en kastrull. Smaksätt med silad marinad, salt och peppar. Låt småkoka i 3-5 minuter.

Tillbehörsalternativ

Stekt svamp

Hjortron med valnötter

Syltade kantareller

Hasselbackspotatis

Körsbärssås till kött eller dessert

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem