Beurre citron, smörsås med citron
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Beurre citron, smörsås med citron

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1859 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 47%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 110 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Paysan Breton" under bilden.

  1. Skär smöret i bitar. Pressa citron.
  2. Reducera: Värm upp fond och citronjuice i kastrull och låt det koka ett par-tre minuter.
  3. Montera: Vispa ner smör klickvis. När smöret inkorporerats väl i vätskan tillsätts nästa smörbit och så vidare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Passar främst till fisk och grönsaker.

Kockens kommentar

Detta är en variant av Beurre blanc. Såsen passar väl till stekt eller kokt fisk, sparris och andra primörer, blomkål och broccoli. Med äggulor blir det samma sak som hollandaise (se recept > Beurre citroné), Läs mer > Om smörsåser.

Alternativ

Beurre blanc

Beurre au citroné

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem