Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammentrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad lammentrecote med rödbetor och getost

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 802

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3208 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 444 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammentrecote > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på grillen och låt den bli varm.
  2. Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Grilla på medelvärme cirka 15 minuter till en innertemperatur på 58°C.
  3. Låt vila 10 minuter innan servering.
  4. Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. Skala dem därefter och behåll blasten.
  5. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  6. Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad.

Kockens kommentar

Lammentrecôte är urbenad lammkarré, den del av ryggen som sitter ovanför bog och bringa. Det är en styckdel som i Sverige är en nymodighet, förr var det bara en del av kotlettraden. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem