Klassisk svensk grönsakssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk svensk grönsakssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1532 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 914 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Ansa rotfrukter och grönsaker. Skala lök. Dela blomkålen i små buketter och skär det övriga (utom sockerärterna) i strimlor eller tärningar.
  2. Stek: Hetta upp matfett på medelhög värme i en stor stekkastrull. Fräs gul lök och rotsaker i matfett cirka 5 minuter utan att bränna. Tillsätt purjo mot slutet.
  3. Koka: Häll på vatten och fond. Låt koka upp och tillsätt blomkål. Låt småkoka i cirka 5 minuter under lock tills rotsakerna börjat mjukna.
  4. Vispa mjöl med mjölk och rör ner i soppan. Lägg i sockerärterna. Koka upp och låt sjuda 4-5 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. Är soppan för tunn, tillsätt lite extra mjöl utblandat med kall mjölk och låt småkoka en stund. Späd med vatten eller mjölk om den är för tjock. Garnera rikligt med klippt persilja.

Kockens kommentar

En klassisk svensk grönsakssoppa görs med säsongens rotfrukter och grönsaker, buljong och mjölk, samt med mycket persilja till garnering. I brist på färskvaror kan en del djupfryst grönt användas.
20-12

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem