Fisksoppa med räkor och saffran
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Terrinskål >

 

 

Soppslev >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fisksoppa med räkor och saffran

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 673 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Terrinskål > Äts ej

Soppslev > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skär långa sneda skivor av purjolöken. Skålla tomater, dra av skinnet och finhacka. Skär fisken i mindre bitar och skala räkorna. Skär vitlöken i skivor.
  2. Fräs purjolök och vitlök i en stor kastrull på medelhög värme i ett par minuter. Stöt med slev så att purjolöken delar sig.
  3. Strö i saffran, fänkålsfrö och vetemjöl.  Tillsätt vatten och fond. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter på medelvärme.
  4. Sänk till låg värme. Tillsätt grädde, tomater och fisk. Låt småkoka i 2-4 minuter beroende på fiskens tjocklek.
  5. Ta av kastrullen och tillsätt räkorna. Smaka av med lime el. citron och kryddor. Garnera med kryddgrönt t.ex. körvel. Servera gärna vitt bröd till.

Kockens kommentar

Fisksoppa med saffran kan lagas med filéer från flertalet sorters vit fisk t.ex. gös, kolja, torsk, sej eller t.ex. nya importerade sorter som pangastus från Vietnam. Dock ej strömming eller sill. Även djupfryst fisk kan användas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem