Kraschade potatisar
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 177
Kcal / portion: 400
GBR (GI) / port: 24
Recept: 1601 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll olivolja på en plåt och bred ut med en pensel. Rulla runt potatisen i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt med handen eller med en potatisstöt så att de blir en dryg centimeter tjocka. Bli inte nervös om det ser ut som en olycka.
- Pensla potatisen med mycket av oljan från plåten och salta lätt.
- Baka tills potatisarna börjar bli gyllene, cirka 20 minuter. Strö över rosmarin. Fortsätt baka tills potatisarna är knapriga och fått mycket färg, cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Denna rätt är ett utmärkt sätt att ta vara på kokta potatisrester från tidigare måltid. Man kan även använda nykokt potatis men gårdagspotatis är godare. Rosmarinen kan ersättas med de örter du har hemma men också av finhackad bacon eller finriven parmesan.