Kraschade potatisar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så används restmat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kraschade potatisar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 24

Recept: 1601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 226 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så används restmat > Äts ej

...

Skapat av
Merpotatis.nu

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll olivolja på en plåt och bred ut med en pensel. Rulla runt potatisen i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt med handen eller med en potatisstöt så att de blir en dryg centimeter tjocka. Bli inte nervös om det ser ut som en olycka.
  3. Pensla potatisen med mycket av oljan från plåten och salta lätt.
  4. Baka tills potatisarna börjar bli gyllene, cirka 20 minuter. Strö över rosmarin. Fortsätt baka tills potatisarna är knapriga och fått mycket färg, cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Denna rätt är ett utmärkt sätt att ta vara på kokta potatisrester från tidigare måltid. Man kan även använda nykokt potatis men gårdagspotatis är godare. Rosmarinen kan ersättas med de örter du har hemma men också av finhackad bacon eller finriven parmesan.

Alternativ

Stekt potatis av kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem