Kokt spenat, stekt spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt spenat, stekt spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 20

Kcal / portion: 16

GBR (GI) / port: 0

Recept: 63 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 79 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

Så steks grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 min )

Kokt spenat

  1. Koka upp lättsaltat vatten.
    Skölj spenaten. Koka i 2-3 min.
    (Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut).
  2. Skölj spenaten hastigt i kallt vatten för att avstanna kokning. Den skall fortfarande vara varm. Låt rinna av.
    Tillsätt en klick smör och lite salt.

Stekt spenat

  1. Färsk babyspenat: Hetta upp en stekpanna med matfett. Lägg ner spenatbladen i pannan och stek ett par minuter under omröring. Salta lätt.
  2. Djupfryst spenat: Krama ur vätskan och stek sedan spenaten några minuter i matfett. Salta lätt.

Kockens kommentar

Spenat är god och nyttig mat som är rik på C- och A-vitamin samt järn (men inte mer än i andra grönsaker, Karl-Alfred till trots. Spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.

Passar till

Stekt fisk

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem