Koka grönsaker - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Koka grönsaker - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 14

GBR (GI) / port: 0

Recept: 56 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och ansa grönsakerna vid behov. Ta inte bort mer än nödvändigt.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Vattnet skall endast täcka grönsakerna, inte mer. Lägg i grönsakerna och låt dem sjuda på svag värme tills lagom kokt, varierande 2-60 minuter beroende på vara.
  3. Ta ur grönsakerna (med hålslev) och skölj eventuellt av dem i kallt vatten. Kokvattnet innehåller vitaminer och kan användas till buljong e.d.
  4. Servera grönsakerna direkt, gärna med tillsats av lite smör eller olja och strö över lite salt.

Kockens kommentar

Vid kokning avger grönsakerna värdefulla vitaminer och mineraler. Därför skall koktiden vara kort och grönsakerna kan sköljas i kallt vatten för att avstanna kokningen. Läs mer i Kockskolan > Så kokas grönsaker.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem