Bakad potatis med två härliga röror
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

Skinka rökt skivad

60.0 

gram

Persilja finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad potatis med två härliga röror

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 592

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 448 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Pepparrot nyriven 1.0 msk 0%

Skinka rökt skivad 60.0 gram 3%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

...

Skapat av
Matidag

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rengör potatisen. Picka små hål i potatisen och sätt in i ugnen. Baka dem tills mjuka, känn med sticka. Minst 2 timmar (se kommentar nedan).
  3. Laxröra: Strimla laxen. Blanda crème fraîche med lax, pressad citron och stenbitsrom. Hacka dillen och rör ner, spara lite till dekoration.
  4. Skinkröra: Riv pepparrot, strimla skinka, hacka persilja. Rör ihop.
  5. Skär ett kryss i potatisen och pressa ihop så att den öppnar sig. Lägg i röror.

Kockens kommentar

Bakpotatis kan bakas "för länge", det vill säga de förstörs inte av lång bakningstid. Den kan vara klar en timme eller två i förväg utan att bli förstörd. Med andra ord, baka potatisen "för tidigt" för att vara säker på att den är klar när maten skall ätas. Varmhållning kan ske i ugn 100ºC.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem