Saffransrisotto alla milanese med skaldjur
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransrisotto alla milanese med skaldjur

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 651

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2602 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 626 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
L Hansson

Tillagning (50 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala skaldjur och ställ kallt så länge.
  2. Koka upp fiskbuljongen.
  3. Risotto: Fräs ris i olja några minuter. Tillsätt vitlök och saffran och stek någon minut till. Tillsätt vin och låt det koka in.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong så det precis täcker. Koka sakta under ständig omrörning. Slå på mer buljong då och då tills riset är klart (15-20 minuter), inte tar till sig mer vätska. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i skaldjuren precis innan servering.

Kockens kommentar

Alla slags skal- och blötdjur passar, musslor, bläckfisk, krabbkött, kräftstjärtar med mera.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem