Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 247
Kcal / portion: 1096
GBR (GI) / port: 2
Recept: 4386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 18%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pulled beef/pork > Äts ej
Så lagas fläskkarré > Äts ej
CrockPot > Äts ej
...
Skapat av
Din Vinguide
Tillagning (45 min + 6 tim )
- Marinera: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till simmig sås.
- Lägg köttet i en Crock-Pot (se dito) eller i en gryta. Fördela marinaden över köttet och lägg på locket. Förvara i kyl över natt.
- Lyft upp köttet nästa morgon och tillsätt vatten, lök, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt på locket.
- I ugn: Sätt ugnen på 125ºC. Sätt in grytan med lock i 5-6 timmar.
- I Crock-Pot: Sätt den på låg värme i 10 timmar, alternativt på hög värme i 6 timmar.
- Majonnäs: Blanda alla ingredienser utom oljan. Vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Se recept via länk nedan.
- Servera: Dra sönder det färdiglagade köttet med två gafflar till trådiga bitar.
- Rosta brödet i ugn eller rost. Bygg en hamburgare av sallat, skivad tomat, lökringar eller rostad lök, strimlat kött och chipotlemajonnäs.