Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 776

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3103 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 390 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas lammkarré > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (1 tim )

  1. Mortla paprikapulver, kummin och vitlök i lite olja. Gnid in lammet med blandningen och låt stå och marinera medan du gör salladen.
  2. Skala och koka sötpotatis i saltat vatten cirka 30 minuter. Låt svalna något medan du gör majonnäsen.
  3. Strimla rödlök. Riv skal på apelsin. Finhacka chili. Filéa apelsin, klyfta och dra av det tunna skalet.
  4. Blanda dijonsenap, äggula och vinäger. Droppa försiktigt i oljan under vispning till en tjock konsistens. Salta och peppra samt smaksätt med apelsinskal och chili.
  5. Tärna sötpotatisen grovt och vänd ner sötpotatis, rödlök, haricot vertes och apelsinfiléer i majonäsen.
  6. Riv olika salladssorter grovt och blanda med färsk koriander. Lägg sallad och koriander underst på ett fat och toppa med potatissallad och delade färska fikon.
  7. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Grilla lammet försiktigt (ej för hett) till en innertemperatur på 56–58°C, cirka 10 minuter. Låt vila något innan det skärs upp.

Kockens kommentar

Lammrygg kan avse hela ryggen, men vanligtvis avser det den främre delen som också benämns karré. Urbenad karré kallas vanligtvis för lammentrecôte. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem