Marinerad lammytterfilé Pernod Ricard
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lammfilé >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerad lammytterfilé Pernod Ricard

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 726

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 353 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammfilé > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Marinera: Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 180°C.
  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade.
  4. Sås: Skala och finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme cirka 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.
  5. Svamp: Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.
  6. Kött: Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida. Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.

Kockens kommentar

Med "lammfilé" avses som regel ytterfilén. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Marinering av fint kött som lammfilé görs för smakens skull, men kan ta överhand över köttets finstämda smak. Marinering ger dessutom sämre stekyta. Läs mer > Så lagas lammfilé.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Alternativ

Vitlökspotatis i ugn

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem