Äppelkräm med kardemummaskorpor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelkräm med kardemummaskorpor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 498 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skorpor: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa smör, kardemumma och honung.
  3. Bred smöret på brödskivor. Skär i mindre bitar.
  4. Rosta i ugn cirka 8 minuter.
  5. Äppelkräm: Skala och kärna ur äpplen. Skär i tärningar.
  6. Lägg äpplena i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten och socker. Sjud cirka 20 minuter.
  7. Dra åt sidan. Riv skal från citron och blanda med äpplena.
  8. Mixa med mixerstav.
  9. Serveras kall.

Kockens kommentar

Skorporna i receptet är en snabbvariant av riktiga skorpor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om skorpor.

Passar till

Kardemummaskorpor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem