Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 1

Kockskolan:

 

Om vinägrett, dressing >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 661

Kcal / portion: 806

GBR (GI) / port: 0

Recept: 806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 74%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 122 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om vinägrett, dressing > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Hacka eventuella färska örter mycket fint, eller smula dem med fingrarna och pressa vitlök om detta önskas. Om senap ingår, blanda den först med kryddor och vinäger.
  2. Skaka samman olja, vinäger och kryddor i en flaska eller i en burk med lock.

Kockens kommentar

Olja och vinäger med god smak, samt salt och peppar utgör grunden i en vinägrettsås. Som olja kan oliv-, raps-, majs-, druv­kärne- eller solrosolja väljas. Som vinäger kan rödvins-, vitvins- balsam-, äppelcider-, sherry- eller hallonvinäger väljas. 1/3-del olja kan bytas ut mot vatten för att få vinägretten mindre fet. Därutöver kryddar man efter behag, med finhackade bladkryddor som basilika och dragon, eller med osötad senap, vitlök med mera. Vinägrätt kallas också vinägersås eller dressing. Används till sallad eller för att marinera fisk, kött med mera. Det kan vara praktiskt att blanda en större sats med neutral olja och senare tillsätta kryddor vid behov. Hemgjord vinägrett i fin flaska är en trevlig present. Läs mer > Om vinägrett.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem