Frasvåfflor med kardemumma
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ā 5 hjärtan: 8

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frasvåfflor med kardemumma

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 18%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 145 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Smet: Smält smör och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och smöret.
  3. Tillbehör: Vispa grädde.
  4. Grädda: Hetta upp ett våffeljärn. Smörj med smör första gången.
  5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun.
  6. Lägg över på galler och grädda nästa.
  7. Servera våfflorna nygräddade. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde och sylt.

Kockens kommentar

Detta är klassiska våfflor med tillsats av kummin vilket ger julsmak. Sådana våfflor måste ätas nygräddade, för de mjuknar när de kallnar. Vill man ha våfflor som är krispiga även när de kallnat använder man jäst i stället för bakpulver (se recept > Klassiska våfflor med jäst). Läs mer > Så lagas våfflor.

Alternativ

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem