Gräddvåfflor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal våfflor ā 5 rutor: 8

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gräddvåfflor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 317

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3647 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 24%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 144 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Smet: Smält smör försiktigt, låt det inte koka. Låt svalna. Snabbkyl inte hett smör.
  2. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet. Tillsätt smöret.
  3. Hårdvispa grädde. Vänd ner den försiktigt i smeten.
  4. Tillbehör: Vispa grädde.
  5. Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med matfett.
  6. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut något. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
  7. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet. Ej på varandra.
  8. Servera våfflorna nygräddade med sylt och grädde. Pudra gärna våfflorna med lite florsocker.

Kockens kommentar

Smör ingår vanligtvis som ingrediens, men gräddvåfflor kan lagas utan vilket framgår av de klassiska kokböckerna Vår Kokbok och Rutiga Kokboken. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Alternativ

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Äggvåfflor

Gräddvåfflor med calvadosäpplen

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem