Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 317
Kcal / portion: 456
GBR (GI) / port: 4
Recept: 3647 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 24%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Smet: Smält smör försiktigt, låt det inte koka. Låt svalna. Snabbkyl inte hett smör.
- Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet. Tillsätt smöret.
- Hårdvispa grädde. Vänd ner den försiktigt i smeten.
- Tillbehör: Vispa grädde.
- Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med matfett.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut något. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
- Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet. Ej på varandra.
- Servera våfflorna nygräddade med sylt och grädde. Pudra gärna våfflorna med lite florsocker.
Kockens kommentar
Smör ingår vanligtvis som ingrediens, men gräddvåfflor kan lagas utan vilket framgår av de klassiska kokböckerna Vår Kokbok och Rutiga Kokboken. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.