Klassiska våfflor med bakpulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal våfflor ā 5 rutor: 8

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassiska våfflor med bakpulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3116 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 18%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 144 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Smet: Smält matfett försiktigt, låt det inte koka. Låt svalna. Snabbkyl inte hett smör.
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och matfettet.
  3. Låt smeten vila en stund i kylskåp, gärna 30 minuter eller mer.
  4. Tillbehör: Vispa grädde.
  5. Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med matfett första gången. Vispa upp smeten mellan omgångarna.
  6. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
  7. Lägg över på galler, ej på varandra.
  8. Servera våfflorna nygräddade. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde och sylt.

Kockens kommentar

Bakpulver­våfflor måste ätas nygräddade, de blir mjuka efter en stund. Används jäst i stället för bakpulver blir våfflorna hållbarare och kan ätas kalla. Se recept via länk nedan > Klassiska våfflor med jäst. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Alternativ

Klassiska våfflor med jäst

Gräddvåfflor

Äggvåfflor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem