Klassiska våfflor med jäst
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal våfflor ā 5 rutor: 8

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassiska våfflor med jäst

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3118 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 18%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 145 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 40 min )

  1. Smet: Värm halva mängden mjölk till 37ēC (fingervarmt).
  2. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl och vispa till jämn smet. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Låt jäsa i rumstemperatur minst 30 minuter.
  4. Smält matfett försiktigt det får inte koka. Låt svalna. Snabbkyl inte hett smör. Rör ner det avsvalnade smöret i smeten.
  5. Tillbehör: Vispa grädde och andra tillbehör.
  6. Grädda: Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett första gången. Rör försiktigt om i smeten mellan gräddningarna.
  7. Häll på knappt 1 dl smet. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
  8. Lägg över på galler, ej på varandra.
  9. Servera: Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde, sylt eller bär.

Kockens kommentar

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor som bör ätas nygräddade (se recept > Klassiska våfflor med bakpulver). Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Alternativ

Klassiska våfflor med bakpulver

Gräddvåfflor

Våfflor med ägg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem