Grillade jätteräkor med sötsur sås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade jätteräkor med sötsur sås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 421 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Ta ut räkorna och låt dem bli rumsvarma.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Skala räkorna men låt svansspetsen vara kvar. Det går lika bra att grilla oskalade, men är kladdigare att äta.
  5. Grilla tigerräkorna 1-3 minuter beroende på storlek, tills de blivit rödvita. Salta lätt.
  6. Servera med ris och sötsur sås till.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor. Dessa odlas i mangroveträsken som skyddar kust och risodlingar. Dammarna blir fort förorenade och hotar miljön. Räkorna är även förorenade med kemikalier etc. Fråga i stället efter vildfångad.

Passar till

Hemgjord sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem