Halstrade jätteräkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrade jätteräkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3532 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 16%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 387 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sås: Skala och finhacka vitlök. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna på medelvärme i några minuter utan att bränna (bränd vitlök smakar illa).
  2. Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit och limejuice i matberedare och mixa till en jämn sås. Tillsätt olivolja och kör ytterligare i 2 min. Salta och peppra. Värm såsen före servering.
  3. Skala räkorna och vänd dem i olja och timjan.
  4. Hetta upp en grillpanna eller vanlig panna på högsta värme så att den blir riktigt het. Grilla räkorna 1-2 minuter på vardera sidan, tills de blir rödvita.
  5. Servera sallad och ett gott matbröd till.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkorna är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem