Passionscheesecake
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (10 st/paj): 10

Kockskolan:

 

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Passionscheesecake

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3634 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 132 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

 

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugn på 175°C.
  2. Tårtbotten: Smält smör. Mixa havreflarn i en matmixer. Slå på smör.
  3. Lägg bakplåtspapper i en springform. Fördela havresmulet i botten. Ställ i ugn cirka 10 minuter.
  4. Kräm: Riv citronskal. Blanda i en bunke philadelphia, citronskal, florsocker och ägg. Häll smeten i springformen.
  5. Grädda mitt i ugn cirka 15 minuter. Ta ut kakan och låt svalna. 
  6. Garnera: Lägg gelatinblad i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukt och fördela på kakan. Koka upp cider. Lägg i gelatinblad. Låt svalna något. Pensla över kakan.

Kockens kommentar

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ

Bakad klassisk New York cheesecake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem