Klassisk hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Fårdig sås dl: 2

Om senapssåser >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 624

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 65%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 106 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om senapssåser > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Finhacka dill. Gärna mer än vad som står i receptet. Ju mer desto bättre.
  2. Blanda senap, socker och vinäger.
  3. Slå långsamt i oljan under kraftig omröring.
  4. Blanda ner dill. Smaka av med salt.
  5. Om såsen skär sig kan man röra ner lite vatten eller mjölk. Eller rör ihop lite ny senap och droppa ner de skurna såsen under omrörning. Risken är dock inte speciellt stor. Olja kan bytas ut mot dubbla mängden majonnäs. Då kan allt blandas på en gång.

Kockens kommentar

Kärt barn har många namn. Detta är en mycket användbar sås, främst till fisk och skaldjur. Dill- och senapssås är en variant som förekommer i handeln.

Passar till

Gravlaxsallad

Grillad gravad lax

Kokt krabba

Räkor

Smörgåstårta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem