Råglimpa, mörkt mjukt bröd - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Limpor: 2

Om mjukt rågbröd >

 

 

Om brödbakning >

 

 

Så knådas, rivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Råglimpa, mörkt mjukt bröd - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 1538

GBR (GI) / port: 62

Recept: 3077 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 600 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om mjukt rågbröd > Äts ej

Om brödbakning > Äts ej

Så knådas, rivs deg > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (2 tim )

  1. Smält matfett i en kastrull och häll i vatten eller mjölk, till fingervarmt (37ºC).
  2. Deg: Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt saltet och sirapen. Rör ner vetemjöl och rågmjöl. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö ett tunt lager mjöl över degen och lägg på en bakduk. Låt degen jäsa till dubbel storlek under duk 45-60 minuter.
  3. Forma: Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen lätt tills den släpper arbets­bordet. Forma degen till limpor (till bullar eller brödkakor). Lägg på smörad bakplåt eller på bakplåtspapper. Limpor med fördel i bakform. Täck med duk. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Flytta upp mitt i ugnen och grädda ytterligare cirka 45 minuter.

Kockens kommentar

1 sats ger 2 limpor, eller ca 20-25 bullar. Läs mer > Om mjukt rågbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

 

Alternativ

Mörkt valnötsbröd

Mörk mjölklimpa

Ankarstock

Mörk mjöllimpa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem