Gammaldags pannbiff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gammaldags pannbiff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2888 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 487 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Blanda ströbröd med vichyvatten i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter.
  2. Blanda ner i bunken köttfärs, mjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Forma runda, tillplattade biffar.
  3. Skala och koka potatis i lättsalltat vatten.
  4. Skala och skiva lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek löken mjuk och lätt bränd, i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.
  5. Tillsätt mer matfett i pannan och stek biffarna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Lägg på löken mot slutet så att den blir varm.
  6. Deglasera (vispa ur) pannan med lite hett vatten eller buljong. Häll detta över de färdiga biffarna.
  7. Mosa potatisen med en stor klick smör. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem