Hemkokta havskräftor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Smör

 

 

Aioli hemlagad ¤

 

 

Rhode Islandsås färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemkokta havskräftor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1272 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 1%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 300 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör 0%

Aioli hemlagad ¤ 0%

Rhode Islandsås färdig 0%

...

Skapat av
Leif Mannerström

Tillagning

  1. Koka upp lagen. Det skall vara rejält med krondill. Låt sjuda i 15 minuter.
  2. Ta upp dillen med hålslev. Lägg i kräftorna. Om kräftorna är olika stora, lägg i de största först. Levande kräftor stoppas ner med huvudet först. Lägg i ny krondill.
  3. Lägg på lock och koka upp. Ta av locket och låt stormkoka i 2 minuter för normalstora kräftor (stora 2,5 minut, små 1,5 minut).
  4. Ta av från plattan och lyft ur kräftorna med tång (inga fingrar i spadet) och lufta dem i 4-5 minuter. Kyl spadet i kallt vattenbad. Lägg tillbaka kräftorna i spadet och ställ kallt till nästa dag.
  5. Smaka av. Är kräftorna lagom salta tas de ur spadet. Om inte får de ligga kvar tills det är dax att äta dem.
  6. Servera kräftorna kalla med sås, ost och bröd till.

Kockens kommentar

I brist på dillkronor används dillfrön. Spadet kan även smaksättas med anisfrön eller kummin. Avkylningen av nykokta kräftor gör man för att köttet skall förbli fast, inte mosigt.

3 kilo kräftor för 4 portioner motsvarar 6-7 stycken per portion. Till kräftfest bör man beräkna upp till 1 kilo kräftor per person.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem